Ik heb de enorme witte watermeloen in stukken gehakt. Ik heb er twee lekkere dingen mee gemaakt. Confituur (jam) en Granita (sorbetijs). De jam moet nog wat stollen en heb ik dus nog niet geproefd (maar zien er al wel prachtig uit). Alleen daarvoor zou je het al bijna doen. Maar de Granita is echt een aanrader en heel erg gemakkelijk te maken. Je neemt 500 gram pulp van een meloen. Mix dat met je staafmixer met 250 ml zoete witte wijn en de sap van een halve citroen. Verwarm 150 gram witte basterdsuiker met 150 ml water tot het siroop is en laat dat afkoelen. Meng dat door je mengsel en zet het geheel onafgedekt 5 uur in de vriezer en roer ongeveer ieder half uur. Smullen maar!!
Een weblog met verhalen over dagelijkse verwonderingen en aanpassingen van een gezin met jonge kinderen dat naar frankrijk is verhuisd.
zondag 21 december 2008
Vervolg Pastèque
Ik heb de enorme witte watermeloen in stukken gehakt. Ik heb er twee lekkere dingen mee gemaakt. Confituur (jam) en Granita (sorbetijs). De jam moet nog wat stollen en heb ik dus nog niet geproefd (maar zien er al wel prachtig uit). Alleen daarvoor zou je het al bijna doen. Maar de Granita is echt een aanrader en heel erg gemakkelijk te maken. Je neemt 500 gram pulp van een meloen. Mix dat met je staafmixer met 250 ml zoete witte wijn en de sap van een halve citroen. Verwarm 150 gram witte basterdsuiker met 150 ml water tot het siroop is en laat dat afkoelen. Meng dat door je mengsel en zet het geheel onafgedekt 5 uur in de vriezer en roer ongeveer ieder half uur. Smullen maar!!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten