zaterdag 28 februari 2009

Zelf Yoghurt maken


In Maleisië aten we iedere ochtend aan het ontbijtbuffet van het hotel. Het laatste hotel had "homemade yoghurt" op het buffet staan. En oh wat was het weer lekker om grote hoeveelheden verse yoghurt met vers fruit te nuttigen. Ik realiseerde me dat ik dit toch wel erg miste en besloot bij thuiskomst een studie te maken van zelf yoghurt maken. De kok aldaar had me reeds mee in de keuken genomen en me gedemonstreerd hoe hij het deed. Met melkpoeder van Friesland Food uit Nederland. Natuurlijk, hoe kan het ook anders. Toch wist ik me te herinneren dat mijn schoonzus het wel met verse melk deed. Hier in Frankrijk verkopen ze alleen eenpersoons porties van 125 ml. Maar ik wil gewoon een liter hebben en ben dus lekker aan het experimenteren geslagen. Als ik de perfecte combinatie met plaatselijke producten heb gevonden zal ik het recept plaatsen op de weblog.

Geen opmerkingen: