Een weblog met verhalen over dagelijkse verwonderingen en aanpassingen van een gezin met jonge kinderen dat naar frankrijk is verhuisd.
zaterdag 2 mei 2009
Butternut
Van onze Engelse dorpsgenoot kreeg ik een vreemde vrucht. Een butternut (Courge butternut in het frans). Ik heb het gegeten als groente (even gekookt en een beetje zout erbij,....zalig) en in een cake verwerkt. Dat was zowaar nog lekkerder. Dus geef ik jullie het recept en raad ik je aan het ding eens te zoeken als je eens wat anders wilt proberen. Hij is niet te groot, lijkt een beetje op een pompoen en is rijk aan allerlei vitamines. Ik beschrijf hieronder het recept voor de cake;
Meng 3 eieren en 225 gram suiker en 250 ml olie en wat druppels vanille extract tot het licht van kleur is, roer 300 gram vruchtvlees in kleine stukjes erdoor.Vervolgens toevoegen; 250 gram bloem, snufje zout, beetje cinnamon, bakpoeder en koekkruiden. Op het laatst ongeveer 100 gram gehakte pecan of walnoten en 125 gram rozijnen. Doe het in een cakevorm (invetten of met bakpapier) en zet hem ongeveer 5 kwartier in de oven op 180 graden.
Wij hebben er vandaag maar een voor in de groentetuin gekocht. Mmmm....
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten