vrijdag 10 juli 2009

Eendenvet


Nederlanders die in het buitenland wonen nemen bij een bezoek aan Nederland vaak hagelslag, pindakaas en een assortiment aan indonesische producten mee terug. Andersom nam de moeder van mijn franse vriendin (die in Nederland woont) altijd eendenvet mee naar Nederland. Daar bakte ze de aardappeltjes en het vlees in. Ik vond het nogal overdreven. Je eigen vet meenemen, kom op zeg! Ik kon zelfs niet geloven dat ze dat zo apart verkochten. Ik ging er vanuit dat het zo'n ding was als; er gaat niets boven moeders recept. Maar toen wij onlangs een heerlijke eend hadden uitgebakken en het vet hadden bewaard om inderdaad chipolata worstjes en aardappeltjes mee te bakken, ben ik helemaal overstag. Wat is dat lekkerrrrrrrrrrrr..... mmmmmmmmmmmmmmmm............wat een extra smaak. Voor wie net zo reageert als ik.... eerst proberen en dan oordelen.

Geen opmerkingen: