zondag 3 mei 2009

Lekker brood


Qua brood zijn we eigenlijk maar verwend. Wij houden toch nog steeds van een "echte" boterham. Het franse brood is veelal wit en blijft niet lang vers (hooguit een dag). Men gebruikt het dan ook heel anders als wij. Brood eet je hier bij de maaltijd en niet ALS maaltijd. Jan miste zijn heerlijk pain de boulogne van de AH al lange tijd. Na veelvuldige pogingen van verschillende mixen, is de versie met het deeg van Soezie (gekregen van andere Nederlanders), dat dus wel in Frankrijk verkrijgbaar is, de beste optie gebleken. Het is van belang dat het brood goed rijst alvorens het gebakken wordt en dat gaat fantastisch op onze AGA. Maar een verwarming zal ook goed werken. Nu Jan het in een broodblik doet ziet het er ook nog eens fantastisch uit. Nu hebben we ook een broodzak gekocht om het brood mooi op te bergen en langer goed te houden.

1 opmerking:

Zzzebra zei

Ik heb een keer bij het programma Keuringsdienst van Waarde gezien dat het brood Pain de Boulonge van de AH zo donker is omdat het veel verbrande mout bevat... en dat is kankerverwekkend. Wees dus maar blij dat je het niet meer kan eten ;-)